Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

2012. május 8., kedd

elkaptunk családilag egy nyavalyát, takony, torok, tm kezdte, én folytattam, de csak szolidan, benedek most csapott bele a lecsóba, takony, hőemelkedés, köhögés, nyomor, váltakozó vidámság (ez az alapállapota ugye szerencsére) és hirtelen bőgés az életünk ma reggel óta. reméljük hamar meggyógyul, mert olyan kis elesett szegényke. enni szerencsére eszik, inni kevésbé, levegőt még kevésbé, hiszen ezekhez szájat kell használni. az ügy érdekében már felnőtt, vastag és kicsi pohárból (értsd felespohár) iszik a csőrös pohara helyett, nagy locspocs de néha a gyerekbe is jut egy kis víz.

voltunk dévényesnél, tényleg féloldalasan kúszik, mert még mindig le van tapadva izma a medencéjénél (kellemes, idilli odabent, mindenki visszavágy..), meg feszes a tricepsze is. tanultunk feladatokat, amiket csinálni kell, két hét múlva kontroll, remélem, sikerül kimozogni, meg kitornázni, mert ha nem, akkor ez már a csámpás járást vetíti előre, meg hamarabb feláll, mint kéne, mert nem kellemes neki a kúszás, illetve rájön okosan, hogy állni jobb, és akkor nem erősödnek meg azok az izmok, meg nem úgy, ahogy kéne, és azt nem akarjuk. 

most először bőgött igazán a dévényen, de nem mert nagyon fájt neki (dévényes szerint olyan lehetett, mint amikor a felnőtt azt mondja a masszőrnek, hogy jujj, fáj, de csináld, mert érzem, hogy jót tesz), bőgött, de amint abbahagyta, és mutattunk neki valamit, már nem bőgött és nem is mászott-kúszott ki a dévényes kezéből, pedig akinek nagyon fáj, azt mondta, az menekül. megtudtam továbbá, hogy a fuldoklásszerű köhögés a felháborodós sírásában nem valódi fuldoklásszerűség, hanem valamikor így csinált a kölök, én meg jól reagáltam (értsd, kivettem az ágyából, ahol éppen nem kívánt lenni), és rájött, hogy ez működőképes módszer, és most így zsarol. más babák máshogy csinálják,   van, aki földhözveri magát, fejét a falba, annak akik fuldoklanak, de zsarolási okokból. szóval nem bedőlni, nem kivenni, hanem máshogy reagálni. berne örülne, hogy már ilyen apró korban is igaz az emberi nemre a játszmázás. és a kilépés módja is azonos, nem szabad belemenni a játékba. ezt, ha a másik egy cuki pici, ámde liluló fejű (idáig ritkán jutunk el, szerencsére könnyen elterelhető a hisztiről a figyelme) bőgőmasina, nehéz, de időben meg kellene fogni. 

1 megjegyzés:

E. írta...

Jobbulást nektek :(